Årskrönikorna haglar tätt denna tid på året och vi på TimeToMeet är ju inte sämre än att även vi vill summera mötesåret 2017.
Man kan ganska lätt konstatera att 2017 är året som går till historien i rekord gällande att boka möteslokal! Med många branscher i högkonjunktur bokades konferenslokaler i rask takt upp och beläggningen har legat på rekordnivåer i vårt avlånga land.

Fortsätter konferensbokningarna även 2018?

Konjunkturen går ännu på högvarv och det bokas friskt hos många anläggningar. Men kan det vara dags för konferensanläggningar att börja arbeta mer dynamiskt med sin prissättning för att snabbt svänga när beläggning sviker? Genom digitala bokningsportaler är man idag endast en knapptryckning ifrån denna möjlighet, det vill säga att ge möjligheten för kunden att fynda vid bokning av möteslokaler online. TimeToMeet erbjuder idag ett verktyg där du i realtid kan marknadsföra och hyra ut dina konferenslokaler.

Vad är viktigt när man bokar konferens?

Hur tänker de som hyr konferenslokaler? Hur vill man söka och boka mötesrum under 2018? Vi på TimeToMeet tror att TID är den mest värdefulla valutan under 2018 (förutom möjligtvis kryptovalutor). Att kunna prioritera sin tid och lägga den på rätt saker är viktigare än någonsin, då vi inte har ett överflöd av den. Det innebär att man förväntar sig effektivare sätt att söka och boka konferenslokaler. Statistik visar att 97 % av kundens sökning av mötesrum sker digitalt, vilket betyder att syns du inte digitalt finns du inte.

Räcker det för konferensköparen att enbart läsa informationen online, utan möjlighet att få bokningen bekräftad och klar? Vi är övertygade om att kunden inte nöjer sig med bara informationen, utan vill slutföra hela processen online där och då. Idag bokar man det mesta i realtid online, där enkelhet att boka samt transparens av exempelvis tillgänglighet och pris är självklarheter. Kunden ser inte bokning av konferens som något annorlunda. 2018 är året då bokning av konferens och möteslokaler kommer att ske online i sin helhet!

Transparens när man jämför möteslokaler

Transparens är alltså också en trend vi ser för 2018 – man vill kunna se hela priset direkt, no surprises! Är det lågpris-trenden med lockpriser som har gjort att kunden har så kort tålamod online och vill ha saker lösta omgående? När man bokar online ser får man en tydlig översikt vad som ingår och vad det kostar, tryggt för både anläggningen och den som bokar konferensen.

Både tid och transparens andas hållbarhet, vilket vi också ser är 2018 års ledord. Så var sparsam med den tid och de resurser du har 2018 – boka din konferens hållbart och effektivt på TimeToMeet, Sveriges smidigaste tjänst för onlinebokning av möteslokaler!

God fortsättning på ditt digitala år!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *