För att skapa en lyckad konferens krävs en tydlig agenda. Det gör att alla deltagare hänger med på vad som händer under dagen, kan koncentrera sig på mötet och få ut så mycket som möjligt av konferensen. Goda förberedelser ger er betydelsefulla möten som skapar mening för hela organisationen! Här tipsar vi om vad som bör stå med på agendan för att skapa en så bra konferens som möjligt. 

Sätt ett tydligt syfte och mål
Innan ni sätter agendan, fundera på vad som är syftet och målet med konferensen. Är det att skapa en starkare teamkänsla? Att sätta detaljerna för nästa projekt? Eller brainstorma fram nästa superidé till produkt? Oavsett syfte är det viktigt att ha det tydligt definierat, så att ni alla vet vad som förväntas av mötet. 

Fråga deltagarna!
För att skapa möten som är meningsfulla för så många som möjligt är det viktigt att skapa värde för alla deltagare. Ett tips är att ställa frågan innan – vad skulle ni vilja få ut av dagen? 

Starta positivt
En gemensam frukost ger en härlig inledning på dagen. Det ger alla chansen att vakna till ordentligt och få energi till att sätta igång med dagens möten!

Workshops
Hur intressanta talare ni än har, att sitta still och lyssna gör att många till slut tappar koncentrationen. Blanda samtalen med workshops där deltagarna själva får vara aktiva. 

Planera in korta pauser
Förutom den mycket viktiga (och goda!) fikan och lunchen, glöm inte att planera in kortare pauser. Det ger deltagarna en möjlighet att sträcka på benen, fylla på kaffekoppen och samla ny energi igen. 

Uppföljning
Blev det som ni förväntade er? En uppföljning är bra för att stämma av att ni nådde målet med konferensen och huruvida alla tog med sig något av värde. Och framför allt – vad kan ni göra bättre till nästa gång? 

Lycka till på er konferens! Söker du tips på konferenslokaler? Här tipsar vi om nya, spännande möteslokaler i Stockholm, och här i Göteborg.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *